Drömmer du om en karriär inom reklam? Har du färdigheterna men känner att det är svårt att ta dig in på arbetsmarknaden? Då kan det vara en god idé för dig att starta eget inom reklam. Här berättar vi hur du smidigt hittar kontorsplats och hur du går tillväga för att lyckas.

 

Slipp att arbeta själv som ensamföretagare

Reklambranschen är en social bransch. För att du ska kunna vara kreativ behöver du input och idéer från andra människor, något som kan vara svårt när du är ensamföretagare. Då är det perfekt för dig att förlägga ditt arbete på ett kontorshotell där du arbetar tillsammans med andra ensamföretagare. Det är dessutom mycket billigare att hyra en plats på ett kontorshotell snarare än att hyra en hel lokal bara för dig själv. Kontorshotell brukar också ha sammanträdesrum och salar för konferenser så att du kan ta emot dina kunder på ett professionellt sätt, något som betyder mycket för ditt varumärke. Oavsett vilken inriktning du har inom reklam, till exempel online marketing eller om du jobbar lite mer som en webbyrå med SEO har du stor nytta av att ha representativa lokaler att arbeta i. På ett kontorshotell kommer du också i kontakt med många andra företagare, något som kan leda till samarbeten eller nya uppdrag. Väljer du att arbeta hemifrån får du helt enkelt inte samma möjligheter.

Tips för att starta eget

Du behöver naturligtvis inte bara en kontorsplats för att kunna driva eget. Du måste även göra en hel del förarbete innan du drar igång. Fundera lite över vilken typ av tjänst du vill sälja och hur ditt kundunderlag ser ut. Finns det tillräckligt många potentiella kunder i ditt område? Det är en bra fråga att ställa sig. Du behöver också tänka på finansiering. Kanske måste du ta ett lån för att kunna göra nödvändiga investeringar? Det är också bra att undersöka vilken typ av konkurrens du har inom ditt område. Finns det många andra som gör samma sak? Fundera då vad som gör dig unik bland dem och tryck på det i din marknadsföring. Här finns ytterligare tips för dig som står i begrepp att starta eget. Kom ihåg att förberedelserna är mycket viktiga för att du ska lyckas med ditt nya företag.