Du som jobbar inom reklam och pr har säkerligen drömt om en flexibel och ombytlig tjänst. Genom att rekryteras av ett bemanningsföretag kan du få just ett varierande arbete, som innebär att du hjälper många olika företag med sina varumärken. Men hur blir du ens rekryterad?

LinkedIn har visat sig vara en bra plattform för jobbmatchningar inom reklambranschen. Det är ett bra sätt både för dig som kreatör och för rekryterarna att titta närmare på varandra. Och givetvis får ni chans att visa er från era bästa sidor, för LinkedIn är optimalt vad gäller att lista erfarenheter och färdigheter.

Marknadsför dig med hjälp av LinkedIn-inlägg

Ett sätt att få bemanningsföretag i Stockholm att hitta dig är att marknadsföra dig med hjälp av LinkedIn-inlägg. Du som arbetar inom reklam och pr kan använda det du är bäst på i din egen marknadsföring. Om du är en bra copywriter kan du med fördel skriva ett engagerande inlägg och om du är en bra grafisk designer kan du göra en snygg bild. Låt helt enkelt inläggen du postar på din LinkedIn-profil bli en del av din portfolio.

Så skapar du en representativ LinkedIn-profil

Bemanningsföretag i Stockholm är ständigt på jakt efter nya talanger. För att öka chanserna att bli uppmärksammad av rekryterare bör du skapa en representativ LinkedIn-profil som avspeglar vem du är, samtidigt som den enbart kan kopplas till din karriär.

Ett vanligt misstag många gör är att de postar sådant som inte hör yrkeslivet till på LinkedIn. Detta ger ett mindre bra intryck eftersom LinkedIn är sociala medier för yrkesverksamma. Så om du skriver om hemmalivet (och om det inte kan kopplas till ditt jobb), ta bort inläggen och skriv om dig i arbetslivet i stället.

De olika bemanningsföretagen i Stockholm och i resten av landet söker med ljus och lykta efter rätt färdigheter. På LinkedIn-profilen finns ett helt avsnitt där du kan fylla i sakerna du är proffs på och i detta avsnitt bör du lägga ner extra omsorg. Här visar du nämligen upp din relevanta kunskap och som pricken över i:et stärker du den med portfolioexempel.

Gör profilen till och med ännu bättre genom att ha med ett professionellt foto på dig. Ge dig nu ut på plattformen och upptäck fördelen med dess olika grupper! Ju mer du interagerar med andra, desto troligare är det också att andra hittar till dig.