Att marknadsföra sig själv eller ett företag är viktigt för att växa och skapa framgång. Det finns många sätt att nå ut till omvärlden och synas och ett av dessa är just ett av de största sociala medierna som Facebook. Facebook är en utmärkt plattform där man kan marknadsföra sig antingen gratis eller genom att betala.

Hur man marknadsför sig på Facebook med en prisvärd dator

När man vill förmedla en produkt, tjänst eller sälja in sig själv, är det bra att veta hur man annonserar framgångsrikt på Facebook för att kunna stärka det egna varumärket, eller till exempel sin egen profil som artist eller annat kreativt skapande. Något som alltid är både viktigt och smart, är att veta till vilka man ska nischa sig och vilka målgrupper. En annan viktig del i reklam och pr på Facebook, är att alltid välja tilltalande bilder och videor. Det gör att man fångar intresset hos Facebook-användarna och får dem att bli nyfikna och klicka på annonsen. En annons ska även vara mobilanpassad då många även rör sig ute med mobilen i hand och inte alltid sitter vid en dator. Är man i behov av en ny dator när man ska skapa reklam på Facebook, kan en prisvärd Black Friday dator komma väl till hands, eller när man ska hitta spännande annonser!

Smarta redskap för reklam och pr på Facebook

När man väl vet vilken eller vilka målgrupper man ska rikta sig till och hur mycket man ska satsa på sin reklam och pr på Facebook, finns det praktisk vägledning för reklam på Facebook och hur man går tillväga. Först ska man se till att skaffa sig ett konto som heter Facebook Business Manager, sedan klickar man på skapa konto och sedan anger man alla uppgifter som behövs. När man är godkänd, finns det en Ads Manager i menyn där man sedan kan lägga in annonser för en viss kostnad. Fördelen är att tack vare detta smarta verktyg kan man även ha bra översikt över resultat, antal besökare eller se statistik. Det är smart att vara aktiv på Facebook medan man har sina reklamkampanjer ute. Då skapar man så kallade synergieffekter, det vill säga mer trafik mellan Facebooksidan och reklamannonsen. Facebook är en populär sida med miljarder användare varje dag och därför är Facebook en av de bästa plattformarna idag för smart marknadsföring.