Har du precis startat företag, eller har du ett litet företag och därför inte speciellt stor marknadsföringsbudget? Då finns det ändå ett sätt för dig att marknadsföra dig på ett billigt men effektivt sätt, nämligen med hjälp av profilkläder. Läs vidare för att ta reda på hur det fungerar.

Vad är profilkläder?

Profilkläder brukar de plagg som har tryck i form av reklam kallas. Det kan till exempel vara en t shirt med tryck, kepsar, jackor, strumpor eller väskor. Syftet med dessa produkter är att marknadsföra företaget och dess tjänster samt att skapa en gemenskap bland medarbetare. När profilkläderna bärs till vardags ser många dem och tar del av varumärket som visas på dem. Det gäller därför att skapa profilkläder med snygga tryck så att dina kunder och anställda verkligen vill bära dem. Hos Medtryck kan du beställa profilkläder till just ditt företag. Funderar du ändå på om du har råd, kanske årets höstbudget kan ge dig positiva nyheter?

Skapa en snygg logga

För att människor ska vilja bära dina profilkläder är det viktigt att du skapar en snygg logga och grafisk profil. Här kan det vara bra att ta hjälp av en duktig grafisk designer så att inget blir fel. I och för sig gör till och med stora företag som Amazon fel ibland och får lov att byta logga. Poängen är dock att om du tar hjälp av en grafisk designer så är sannolikheten för att du får en riktigt bra logga högre. Det är heller inget fel med att byta ut din nuvarande logga om du skulle vara missnöjd med den. Se emellertid till att inte byta ut den för ofta bara. Visste du förresten att Centerpartiet bytt ut sin logga alldeles nyss?

Så kan du marknadsföra dig med profilkläder

Hur gör man då för att få spridning på sina profilkläder? Några idéer kan vara att dela ut dem till anställda, leverantörer och trogna kunder. Det är dessutom positivt på två sätt. Dels får du spridning för ditt varumärke och dels upplevs du som generös. Det kan vara extra bra idag då kunderna blir kräsnare och det därför blir allt svårare att marknadsföra sitt företag. Du ska naturligtvis inte heller glömma att själv bära dina profilkläder.